Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Nosit malinkatičkou tříštičku do lesa." Tak by se muselo upravit známé rčení "Nosit dříví do lesa", aby vystihlo verzi, kterou nám vnucuje šéf BIS ve spolupráci s dávno profláknutými manipulátory z Bellingcatu a Respektu.

"Agenti GRU měli zničit sklady ve Vrběticích, aby zabránili dodání na Ukrajinu části z 63 tun tam uložené munice, protože Ukrajina nutně potřebovala munici na separisty z Donbasu."

Srovnejte toto tvrzení Kovandy a spol. s tím co uvedla světová media.

1) 4. ledna 2015 "Největší sklad zbraní na světě: Během studené války byla Ukrajina hlavním centrem zbrojní výroby a strategických zásob konvenční munice pro celý Sovětský svaz. Když sovětské síly na počátku 90. let opustily východní Evropu, opustily na Ukrajině ještě více munice. Nová vláda v Kyjevě měla nyní na starosti více než 80 vysoce nespolehlivýcha skladů, kde bylo uloženo 7 MILIONŮ ručních palných a lehkých ZBRANÍ a 2 MILIONY TUN konvenční MUNICE. NATO varovalo, že ty sklady byly vybudovány na uložení mnohem menšího množství zbraní a munice. Horší bylo, že mnoho výbušnin bylo uloženo venku v chatrčích nebo zůstalo zcela nehlídaných

https://www.pri.org/stories/2015-01-04/cold-war-stockpiles-us-pays-turn-ukraines-deadly-landmines-dust

2) Např. The New Yourk Times uvedly, že 27. září 2017 U Kalinovky vybuchnul takový muničáček, ve kterém bylo podle ukrajinských představitelů uloženo jen 200 000 TUN MUNICE (DVĚSTĚ TISÍC TUN)

https://www.nytimes.com/2017/09/27/world/europe/ukraine-ammunition-depot-explosion.html

3) Ještě v roce 2015 mezinárodní společenství řešilo likvidaci 133 307 TUN a 255 633 356 kusů "přestárlých" nábojů, raket, min a bomb. V dokumentu v odkazu najdete mapku 30 muničáků a přesný seznam munice, které z nich byly navrhované ke zničení jen z důvodu dlouhého uložení. To představovalo jen zlomek celkových zásob. Nicméně i prošlá munice se dá použít v případě válečného konfliktu

https://www.yumpu.com/en/document/view/5269548/aging-stocks-of-ammunition-and-salw-in-ukraine-bicc

0 0
možnosti

Ale chápete že Rusové, jejich agenti, u nás zavraždili dva lidi a kromě toiho i zničili majetek.

Evidentní teroristický čin pachaný cizím státem na našem území.

Kolik mrtvých by tak podle vás stačilo, aby to stálo za řeč?

Respektive, dle vás, na trochu toho "dříví v lese"?

Nemusíte odpovídat hned, můžete se v Petrohradě domluvit, případně zaslat dotaz do Kremlu Putinovi. Čech by tohle nenapsal.

2 0
možnosti
Foto

Ba i celé Rusko nezná hranic, jak lze vidět. R^

3 1
možnosti

Jestli pamatujete - a mohl byste - na Karibskou krizi, mohl byste mít pochopení pro chování velmocí obecně. Nejen vámi "milovaného" Ruska.

1 1
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti

Jo, souhlasím je potřeba pochválit Kocába, jako zarputilého šílence. Jen taková povaha se pustí do boje s ozbrojeným obrovským kontingentem vojáků, kteří jsou léta zakořenění na svých postech, a kteří na Čechy pohlížejí ze shora.

Klobouk dolů před Kocábem a spol., odsun byla úžasná práce. A druhý klobouk dolů před tím, že Kocáb jak řekl, tak učinil a po odchodu posledního ruského vojáka opustil politiku. Babiš s tím svým "nikdy, nikdy" vypadá vedle toho jak rozmazlené děcko (expresivně) ze školky.

Jeho rozčilení zcela chápu a zase má moji plnou podporu. Taky doufám, že bude kandidovat na prezidenta, i kdyby to nevyhrál, tak vedle něho budou komunisti a StBáci vypadat jak trapní pitomci co na Česko ve skutečnosti kašlou. Přesně tací totiž dnes sedí na Hrade a ve vládě.

5 0
možnosti

Dovolil bych si podotknout, že Babiš je v tomto případě politik zvolený na určité období. Jeho "nikdy" byla odpověď na výzvy k předčasnému ukončení premiérování. Pokud rozdíl nechápete vykazujete také rozsah vědomí jmenovaného děcka.

0 2
možnosti

J48o42s36e44f 62N72i64k74l

28. 4. 2021 8:57

"Putin Čechy pokládá za svou gubernii", tady bych vás trochu opravil, již nejsme gubernií, ale nepřítelem Ruska . Nebojte se ruští Noční vlci zřejmě opět nedorazí...Takže můžete klidně spát...Trhy, které naše firmy v Rusku opustí , opět nahradí německé...Náš postoj k RF nás bude v budoucnu dost stát...

2 5
možnosti

Nedělejte z těch několika málo procent obchodní bilance s Ruskem bůhvíco. Raději ji oželet, než sloužit Putinovi jako útočiště jeho agentů. Jediné, čím by nás mohli poškodit, je zavření kohoutů ropovodu a plynovodu, ale to není ani pro ně tak jednoduché. :-/

5 1
možnosti

Už druhý den se pokouším poslat svůj hlas, ale potvrzující e-mail nepřichází.

0 0
možnosti

Spis nezna hranic vase hloupost, ze verite pohadce, ze dva superagenti si odskocili do CR, aby zpackali odpaleni skladu zbrani a pak za odmenu je poslali spackat atentat na Skripala, kde zemreli misto Skripala dva bezdomovci. Za povodne v Troubkach asi podle vas take mohou Rusaci, ze? A za co jeste? Treba ze ted mrzne? Jinak nevim, co je "proruskeho" na "Vrbetice se musi vysetrit a nic nezatajovat"? Nebo se mas slepe verit kazde kravine, kterou nase skvela vlada pusti do sveta?

5 8
možnosti
Foto

Zřejmě jste omylem napsal komentář pod jiný text, než jste měl v úmyslu, nebo vůbec nejste schopen vnímat rozdíl mezi tím, co je napsáno a tím, co se manifestuje jako pouhé představy ve Vaší blouznivé mysli. Vámi zmíněné dvě akce ( Salisbury a Vrbětice) nebyly zpackané, proto o jejich zpackání autor nenapsal jediné slovo. Není jeho vinou, že někteří lidé (a mohlo by se zdát, že i Vy) hloupě přijali myšlenku některých našich politiků , že zpackané byly. Tento nesmysl však vznikl pouze jako verbální manévr pro uklidnění občanů, aby považovali GRU za spolek diletantů plný Patů a Matů. Až budete mít volnou mozkovou kapacitu, zamyslete se nad tím, jaký důsledek měla pro atmosféru Salisbury otrava dvou lidí nalezeným flakónem. Jak už v tuto chvíli možná tušíte, nejste tak prozíravý, jak byste si asi přál být.

6 0
možnosti
Foto

R^ My nepochybujeme na čí straně Zeman stojí a za koho kope (no..kope), a ti, kteří jej mají za modlu, ví moc dobře a vítají to.

9 2
možnosti

Na to vaše "nepochybujeme" platí a sedí známé přísloví. Moudrý pochybuje neustále, hloupý hájí stanoviska. Hezký den přeji.

4 4
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Seznam rubrik