Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je pandemický zákon skutečnou šibenicí pro demokracii v naší zemi?

Vít Rakušan a mnozí zákonodárci ostře odsoudili demonstranty, mezi nimiž se objevila šibenice s nápisem, jak skončí všichni zrádci a pomahači, se slovy, že toto v demokratickém státě, je již opravdu za hranou. Možná si dotyční 

pánové neuvědomují, že snaha prosadit tuto novelu pandemického zákona přes hlasitý protest právníků, politiků i obyčejných lidí - neboť se snaží obejít Ústavu této země - je za hranou už dávno.

Nejsem členem vlády, poslancem či senátorem, sedícím na teplém, královsky placeném místě, na které se s velkým úsilím dostali a nemíní o něj přijít.  Ale možná by si měli dotyční pánové a dámy uvědomit, že jsou voleni lidmi a ti očekávají, že budou hájit především jejich zájmy a ne jen svá teplá místa.

Mnoho politiků, zvlášť těch, kteří jsou zde již dlouho, zcela ztratili kontakt s realitou, co lidé potřebují a z čeho mají strach a obavy.

Pandemický zákon i jeho novela je podle právníků, politiků i obyčejných lidí nezákonný a diskriminační ve snaze obejít Ústavu této země. V době, kdy obsazenost lůžek v nemocnicích je nízká a ostatní státy opatření ruší, vláda se snaží přitvrdit, s odkazem, na možnou podzimní vlnu nákazy.

Včera vystoupil s projevem i bývalý prezident Václav Klaus a hovořil stejně jako právníci a lidé této země, o snaze vlády obejít Ústavu a zákon nastolením vlády 3 ministrů. Upozornil na totalitní praktiky používané už od dob Říma. Chtějí snad pan Rakušan a dotyční pánové tvrdit, že Václav Klaus, zastávající funkci prezidenta naší země dvě volební období, neví zhola nic o uplatňování moci a dodržování Ústavy a zákona a protestující právníci a odborníci na právo a ústavu jsou jen banda neschopných hlupáků?

Šibenice mezi demonstranty jako symbol pohřbení demokracie v naší zemi, nebyl tak zcela mimo mísu. Co mohou čekat lidé, kteří chtějí prosadit tento nesmyslný zákon a obejít platnou Ústavu, když se snaží o krok, který je nejen za hranou práva a demokracie ale i zdravého rozumu?

Z reakce pana Rakušana a ostatních rozhořčených zákonodárců, byl cítit evidentní strach a myslím, že oprávněný, že pány situace nejsou oni ale lidé.

V 89. tu proběhla sametová revoluce bez obětí, jako jediná na světě, což svědčí o vyspělosti našeho národa. Na rozdíl od Rumunska, kde svého vládce s manželkou zastřelili samotní vojáci (tedy lidé kteří ho měli chránit) jako prašivého psa. Také se jistě cítil nedotknutelný, vždyť velel armádě, policii a všem složkám a přesto mu lidé vysvětlili, kdo je v zemi pánem.

Možná si pan Rakušan a ostatní pánové a dámy momentálně na výsluní moci málo uvědomují, že jejich pravomoc není všemocná a trpělivost lidí není bezbřehá. Už nyní jsou zde stovky, spíše tisíce lidí v zoufalých finančních a existenčních potížích, z důvodů chybných kroků vlády a umocňovat zoufalství a bezvýchodnost jejich situace, je jako škrtat sirkou v muničním skladu.

I v Rumunsku i jiných zemích se vládci obklopili hradbou armády a policie v naivní představě, že je před zoufalými lidmi ochrání, ti se nakonec obrátili proti jim samotným. I u nás je snaha vlády zajistit si loajalitu armády, policie, hasičů a zdravotníků povinným očkováním pod pohrůžkou propuštění z práce, což se mnohde už děje. V době, kdy ochrana očkováním jako záruka nákazy, se ukázala jako mylná, jsou stále tyto složky nuceni ji podstoupit.

A pandemický zákon je páka jak dosáhnout nadvlády, jak si zajistit poslušnost lidí, IZS i armády. I v těchto složkách jsou lidé, a není jich málo, kteří nesouhlasí s postupem vlády a nucené očkování, pod pohrůžkou ztráty zaměstnání, tedy vynucování poslušnosti za každou cenu. A je jim jasné, že v případě platnosti pandemického zákona, budou oni těmi vykonavateli, nezákonných a nepříjemných restrikcí a vymáhání nesmyslných pokut od lidí a často i svých rodinných příslušníků a příbuzných.

Každý boj o svá práva a demokracii je VOLBA, zda budu mít strach, držet hubu a krok s tím, že to vybojují ostatní, nebo se postavím zvůli a nesmyslům politiků, kteří myslí jen na svůj prospěch.

Celý život jsem pracoval jako profesionální hasič, a dobře vím, jak bylo vše dobrovolně povinné a v 89. jsem jel demonstrovat na Václavák s tím, že po víkendu ztratím zaměstnání. Nestalo se a místo mě odešel náčelník, co vyhazovem hrozil.

I zde platí, že mlčení je souhlas a že nejhorší reakce je žádná reakce.

I Rusáky jsme tu měli ´DOČASNĚ´ přes 20 let. Naši lidé si to nejen pamatují, ale podobné pokusy politiků v nich vyvolávají oprávněný odpor a není divu, že mnohdy i radikální. Jde přeci o naši SVOBODU a ZDRAVÍ, ale především o ZDRAVÍ a SVOBODU našich DĚTÍ.

Autor: Miloslav Závorka | středa 26.1.2022 11:30 | karma článku: 32,06 | přečteno: 687x
  • Další články autora

Miloslav Závorka

Bude díky našim politikům už zítra mobilizace?

Při každé těžké nemoci si člověk musí přehodnotit žebříček svých vlastních hodnot, aby se uzdravil. Dnes, kdy je nemocná celá doba i planeta, je také nutné přehodnotit naše priority, aby lidstvo nebo národ vůbec přežily. Nastala

28.2.2023 v 12:05 | Karma: 7,61 | Přečteno: 95x | Diskuse

Miloslav Závorka

Zase musíme číst mezi řádky

Všichni lidé, co zažili vládu komunistů, si jistě dobře pamatují, že každý člověk, co se nechtěl zbláznit, nebo rezignovat pro zdánlivou bezvýchodnost situace, musel umět číst mezi řádky. Jinými slovy: dělat vlastní selekci všeho,

27.2.2023 v 10:37 | Karma: 34,41 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Bude mít Česká republika druhý vítězný únor? Všichni s jiným pohledem na věc budou umlčeni

Kroky naší povedené vlády k urychlenému přijetí zákona o dezinformacích tomu nasvědčují. Každý, kdo nebude souhlasit s oficiálním názorem naší vlády a jí pověřených ́odborníků ́, bude odstřižen od internetu.

16.2.2023 v 18:35 | Karma: 35,19 | Přečteno: 944x | Diskuse

Miloslav Závorka

Proč český národ opakovaně volí za prezidenta komunistu?

Jsme snad jako národ stádo hlupáků? Nepamatujeme si, co bylo před rokem 89? V 89. jsem byl prvně v životě hrdý,

5.2.2023 v 18:38 | Karma: 24,44 | Přečteno: 618x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Čemu všemu jsou lidé ochotni věřit

Podzim 2022 byl alespoň podle našich politiků a zdravotních expertů, pověřených vládou, označován za temný soumrak lidstva, rovnající se málem Biblické potopě světa. Lidé budou umírat po stovkách, a kdo nebude ochráněn

8.1.2023 v 14:15 | Karma: 18,58 | Přečteno: 526x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Seznam rubrik