Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policisté odmítají očkování

Dnešní doba, která je vyhrocena až do absurdního extrému, nahrává těm, co odmítají převzít odpovědnost za svůj život či zdraví do svých rukou. Nechají za sebe rozhodovat jiné, o věc se nezajímají, a bez přemýšlení 

přijímají vše, co jim ti nahoře předkládají jako pravdu. Je to pohodlné a hlavně pokud se něco nepovede, mohou ukázat prstem na ty, co mysleli za ně.

Přijde-li rozkaz napadat, obviňovat a urážet ty, co nejsou na naší straně, bez přemýšlení to dělají, a co víc, vůbec jim to nepřijde divné, nebo neoprávněné. Je známo, že když člověk přijme něčí názor či ideu, bez toho aniž by o ní sám přemýšlel, nechává se manipulovat. A manipulantů z historie známe dost.

Smutné je, že řada lidí, o kterých jste si celý život mysleli, že jsou moudří, se v dnešní době ukázali jako hlupáci, naivní nebo vychytralí. A je úplně jedno, je-li to známý profesor medicíny, právník, novinář či dělník. Ti všichni jsou možná chytří a mnohdy vzdělaní, ale rozhodně ne moudří. K moudrosti je třeba propojit rozum se svědomím, ale to už se pak daný člověk nemůže chovat a jednat špatně a vyznává zcela jiné hodnoty, než jsou peníze a moc.

O policistech se často šířily vtipy, s narážkou na jejich chytrost, zvlášť za socialismu, ale dnes si myslím, že je to jinak.

V dnešní záměrně rozdělené společnosti se ukazuje, že v řadách policie jsou moudří a přemýšliví lidé. Někteří novináři se pozastavují nad tím, že u těchto složek snad mají všichni povinnost jít příkladem a nechat se očkovat. Ano, v totalitním režimu je tento postup samozřejmý, ale v demokracii bohudík ne.

Za Hitlera byla povinnost lidí, co měli modré oči a blond vlasy, (arijský typ) vstoupit do SS elitních jednotek. Odmítnutí rovnalo se smrti.

Jsou snad lidé u policie a záchranných složek povinni mít názor politiků a jím se řídit bez toho, aby se řídili vlastním rozumem? Vždyť většina jich vstoupila do těchto složek s vnitřním úmyslem pomáhat lidem, a ne jim či sobě ubližovat. Ano chtějí sloužit a pomáhat, ale to neznamená nepřemýšlet a nemít svůj vlastní názor. Chápu, že se to politikům nemusí líbit.

Jako profesionální hasič jsem pracoval pod policií celý svůj život – přes 35 let. Ne všechno bylo košér – třeba při záplavách se na hasiče a policisty s očkováním proti hrozící žloutence tak nějak zapomnělo a chtěli nás očkovat, až když bylo po, což téměř každý odmítl jako nesmyslné. V každé situaci jsme si museli umět poradit a zvládnout, co bylo třeba, nespoléhají jen na rozkaz či nařízení která přijdou, ale svým rozumem si vyhodnotí rizika i oprávněnost těchto rozkazů a nařízení.

Za socialismu na vojně jsme podle soudruhů nejdříve museli splnit jejich rozkaz a teprve pak si stěžovat (soudruzi měli opravdu chytrá nařízení). Jak se dozvídáme se zahraničního tisku a překvapivě i v našem, v Bruselu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyen a členové komise horečně mažou a smazali tisíce e-mailů a další elektronické dokumenty týkají se více jak měsíčního intenzivního jednání mezi šéfkou Evropské komise von der Leyen a ředitelem firmy Pfizer Albertem Bouvlou, kde řešili cenu vakcín pro EU. Že by zahlazovali stopy, aby se později nemohly doložit jejich jednání? Pod jejím vedením bylo nakoupeno 1,8 miliardy dávek vakcín, které je třeba aplikovat. (týdenik Der Spiegel) Není ani tajemstvím, že vakcína je experimentální a ukazuje se, že není ani tolik funkční a neškodná, jak její propagátoři tvrdili a mnozí ještě tvrdí.

Ale pokud je tu tolik vakcín, je třeba je aplikovat. Policie, Hasiči, Zdravotníci, ti všichni to dostanou rozkazem a ty druhé přinutíme? Ale i lidé u těchto složek mají svá práva a už nevěří slibům pochybných politiků, a na vlastní kůži zažívají rozpor mezi tím co vidí a co říkají naše sdělovací prostředky. Právě včera jsem hovořil s lékařkou, které po očkování zemřeli oba rodiče, a ta pravdivost toho co říká Vojtěch a jiní rozhodně nesdílí. Naopak je na straně pana Hnízdila či Pekové a rozhodně mezi lékaři a zdravotníky není sama. Ti nahoře všechny neumlčí a jak se ukazuje ani lékaře kterými se zaštiťují, a ani policisty kteří mají být ta represivní složka, která donutí lidi k poslušnosti.

Pravda se vždy nakonec ukáže a ti co se povyšovali, budou poníženi. Miloš Zeman byl na vlastní žádost propuštěn z nemocnice, aby se po několika hodinách opět vrátil, prý s covidem. Je po 3. dávce, nemocnice pečlivě střežila jeho zdravotní stav a i v Lánech, tomu nebylo jinak.

Jak je možné že se nakazil?

Proč byl testován a zda vůbec?

A je opravdu nakažený?

Není to jen chytrý tah Hradu a Babiše, neboť oba mají enormní zájem na udržení nepřehledného stavu? Zemanovi hrozilo, že jím neschválený ministr nové vlády bude prosazen. A nového premiéra Fialu teď president nemusí jmenovat, natož celou novou vládu. A starý premiér si dál si může nařizovat to, co uzná za vhodné, bez účasti zatím presidentem nejmenované vlády.

Stačí se jen zamyslet nad tím, komu a proč tato situace slouží.

Očkovat se ano, či ne, je právo a svobodné rozhodnutí každého člověka. A je úplně jedno, jestli je policista, lékař nebo dělník. I Miloš Zeman v roli prezidenta se nějak rozhoduje, a ukáže jen čas, zda jeho rozhodnutí bylo to správné a bylo-li pro blaho občanů naší země, nebo jen hrstky vyvolených.

Jen doufám, že se nebude opakovat rok 68 a mnoho lidí včetně politiků se nebudou vymlouvat na to, že byli pomýlení a za své jednání nezodpovídají a ani za ně nemohou. Tehdy šlo o moc a teplá místa těch nahoře. Dnes také, ale navíc i o životy a zdraví nás všech a co je nejhorší i našich dětí. Jen brzká budoucnost ukáže, kde byla pravda. Jen lidé by neměli tak snadno zapomínat a spravedlivě se vypořádat s těmi, co zlo šíří nebo se na něm podílejí.

(Zdroj: https://www.tydenikhrot.cz/clanek/tajemny-hrad-v-bruselu-komise-maze-tisice-mailu-a-textovych-zprav?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.lptag&dop_ab_variant=nullTAJEMNÝ HRAD V BRUSELU. KOMISE MAŽE TISÍCE MAILŮ A TEXTOVÝCH ZPRÁV  Zdroj: www.siegel.de)

Autor: Miloslav Závorka | pátek 26.11.2021 23:30 | karma článku: 33,09 | přečteno: 1272x
  • Další články autora

Miloslav Závorka

Bude díky našim politikům už zítra mobilizace?

Při každé těžké nemoci si člověk musí přehodnotit žebříček svých vlastních hodnot, aby se uzdravil. Dnes, kdy je nemocná celá doba i planeta, je také nutné přehodnotit naše priority, aby lidstvo nebo národ vůbec přežily. Nastala

28.2.2023 v 12:05 | Karma: 7,61 | Přečteno: 95x | Diskuse

Miloslav Závorka

Zase musíme číst mezi řádky

Všichni lidé, co zažili vládu komunistů, si jistě dobře pamatují, že každý člověk, co se nechtěl zbláznit, nebo rezignovat pro zdánlivou bezvýchodnost situace, musel umět číst mezi řádky. Jinými slovy: dělat vlastní selekci všeho,

27.2.2023 v 10:37 | Karma: 34,41 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Bude mít Česká republika druhý vítězný únor? Všichni s jiným pohledem na věc budou umlčeni

Kroky naší povedené vlády k urychlenému přijetí zákona o dezinformacích tomu nasvědčují. Každý, kdo nebude souhlasit s oficiálním názorem naší vlády a jí pověřených ́odborníků ́, bude odstřižen od internetu.

16.2.2023 v 18:35 | Karma: 35,19 | Přečteno: 944x | Diskuse

Miloslav Závorka

Proč český národ opakovaně volí za prezidenta komunistu?

Jsme snad jako národ stádo hlupáků? Nepamatujeme si, co bylo před rokem 89? V 89. jsem byl prvně v životě hrdý,

5.2.2023 v 18:38 | Karma: 24,44 | Přečteno: 618x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Čemu všemu jsou lidé ochotni věřit

Podzim 2022 byl alespoň podle našich politiků a zdravotních expertů, pověřených vládou, označován za temný soumrak lidstva, rovnající se málem Biblické potopě světa. Lidé budou umírat po stovkách, a kdo nebude ochráněn

8.1.2023 v 14:15 | Karma: 18,58 | Přečteno: 526x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Seznam rubrik