Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Měli by politici nést trestní odpovědnost za veřejné výroky a prohlášení?

Běžný občan je právně stíhatelný i za to, co bude šířit po sociálních sítích, nebo veřejně hlásat, pokud to bude označeno jako poplašná zpráva. Ne však politici, to jsou zřejmě nadlidé, nebo si to alespoň myslí a podle toho se 

také tak chovají. Lumpové, co se neštítí ničeho, jsou vždy o krok napřed, před zákony a postihy té dané země. Děje se to po celém světě, ale jsem občan České republiky, žiji tady a není mi jedno, jak se námi volení politici chovají a co prohlašují za pravdu.

Od mala jsem žil v tom ´skvělém socialismu s lidskou tváří´, a nadřazené a povýšené chování soudruhů, byť mnohdy skrývané, poznám okamžitě. Mnohaleté působení prezidenta Zemana evidentně pracujícího pro Rusko, které nepostrádá prvky vlastizrady a k tomu hulvácké a sprosté výroky v médiích na adresu různých lidí je jen důkazem výše jeho morálky a úrovně.

Ale i premiér Babiš, známý jako agent Bureš (StB) kterému poctivost a slušnost nic neříká, krytý imunitou, za němé účasti nás všech, dělá jak daňové podvody, tak čerpá neoprávněně evropské dotace.

Ještě snad závažnější jsou lživá prohlášení ministra zdravotnictví, právníka Adama Vojtěcha, který toho o zdravotnictví moc neví, ale to mu evidentně nebrání v tom, aby nás informoval o tom, kolik těch neočkovaných rebelů zase ten den zaplavilo nemocnice.

Dal jsem si tu práci, a podíval se na zatím dostupné tabulky (informační systém infekční nemoci Covid), abych zjistil, že 26. 10. 2021 je v nemocnicích 1057 lidí, z toho 606 neočkovaných a pozor, 447 plně očkovaných!!! - a z toho 5 po 3. dávce. Ale to už nám náš skvělý ministr Vojtěch asi zapomněl sdělit. Nabízí se otázka, jestli takto zkreslené výsledky jsou šířeny záměrně a kdo z toho má nějaký prospěch. My lidé to asi nebudeme.

Ale je fakt, že večer i přes celý den byl v médiích masivní nátlak na občany, ať se nechají očkovat tou skvělou experimentální vakcínou, co nemá žádné vedlejší účinky a téměř 100% účinnost. A s dodatkem, že obrovský nárůst má příčinu v neočkovaných lidech. Znám mnoho starších lidí, co nemají internet ani chytrý telefon, a jsou tak opravdu odkázáni na to, co jim v roli toho nejpovolanějšího řekne ministr zdravotnictví Vojtěch. Ten však cíleně pouští do éteru lživé tvrzení a polopravdy, které vyvolávají strach a paniku, zvlášť u starých lidí. Od nepaměti takto drželi ti mocní lidi v poslušnosti.

Vlastnosti máme všichni lidé stejné, každý tu či onu vlastnost využívá jinak. Některé preferuje, jinou opomíjí, podle jím dosažené morální zralosti.

Jedinec může mít i několik titulů a přesto se chová a vyjadřuje v souladu jím dosažené morálky. Lidé nejsou hloupí a propastný rozdíl v chování lidí dobře vidí: naši prezidenti Masaryk a Havel, měli morální kredit opravdu hodně vysoký a oběma se dostalo světového uznání a úcty. Václav Klaus a jeho okřídlená věta že, peníze jsou vždy, až na prvním místě, jistě všichni známe, ale být vzdělaný není totéž, co moudrý s vysokým morálním kreditem.

A slova Miloše Zemana k dětem základní školy, které by měl jako prezident povzbudit a motivovat, a řekl jim ´opravdu hodnotnou´ větu: ´Já piji a kouřím a podívejte se, jak dobře vypadám...´ Mají si snad děti (naše budoucnost) do svého života odnést jako normu svého chování, že pít a kouřit je vlastně úplně normální, neboť to dělá náš pan prezident, jehož obraz na stěně denně vídáme? Nebo Klausova věta: ´Peníze jsou vždy až na prvním místě´, kdy je každému okamžitě jasné, jaké hodnoty vyznává a upřednostňuje náš bývalý prezident?

Možná by ředitel zmíněné základní školy měl se svými žáky navštívit pana prezidenta v nemocnici, aby děti na vlastní oči viděly pravdivost jeho slov a že po každodenním kouření a pití je člověk opravdu fit a ještě dobře vypadá.

Je známo, že děti jsou jako houby nasávající do sebe všechny zážitky a informace a měli bychom být pozorní na to, co jim umožníme sledovat a co už ne. A pokud jdou informace z úst státníků lživé nebo zavádějící, pak je na nás rodičích děti ochránit. Třeba tlakem lidí na politiky, aby byla možná okamžitá odvolatelnost jakéhokoliv politika.

Náš prezident je nejvyšší velitel našich ozbrojených sil, a pokud je nemocný natolik, že nemůže vykonávat svou službu, měl by být okamžitě nahrazený. Ale u nás to je jinak, máme tu politiků jako much na hnojišti, ale v momentě kdy prezident zkolabuje, a měl by být okamžitě zastoupen, se nic neděje. Jen pan Mynář, opravdu schopný (všehoschopný) úředník hradu, toho času už několik týdnů možná měsíců zastupující prezidenta a prakticky řídící Hrad, ten jediný si ví rady. Možná už napsal zaručeně pravý zvací dopis pro Putina, a stvořil video, kde prezident osobně podepisuje tento dopis, kde ho žádá o dočasné zastoupení.

Přijde vám to jako úplná blbost? To jsme si mysleli v 68. také, ale obsadili nás za jedinou noc, a obsazení Krymu vojáky Ruska v neoznačených uniformách, o kterých Putin říkal, že opravdu neví, kdo jsou a západ i celý svět jen přihlíželi?

Naši politici by neměli jen nečinně přihlížet a vyčkávat, ale dělat to kvůli čemu jsme je volili, konat a rychle. Neboť bezvládí vyhovuje jen lumpům, byť v padnoucím saku, ale s morálkou řeznického psa.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslav Závorka | středa 27.10.2021 14:05 | karma článku: 18,64 | přečteno: 427x
  • Další články autora

Miloslav Závorka

Bude díky našim politikům už zítra mobilizace?

Při každé těžké nemoci si člověk musí přehodnotit žebříček svých vlastních hodnot, aby se uzdravil. Dnes, kdy je nemocná celá doba i planeta, je také nutné přehodnotit naše priority, aby lidstvo nebo národ vůbec přežily. Nastala

28.2.2023 v 12:05 | Karma: 7,61 | Přečteno: 95x | Diskuse

Miloslav Závorka

Zase musíme číst mezi řádky

Všichni lidé, co zažili vládu komunistů, si jistě dobře pamatují, že každý člověk, co se nechtěl zbláznit, nebo rezignovat pro zdánlivou bezvýchodnost situace, musel umět číst mezi řádky. Jinými slovy: dělat vlastní selekci všeho,

27.2.2023 v 10:37 | Karma: 34,41 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Bude mít Česká republika druhý vítězný únor? Všichni s jiným pohledem na věc budou umlčeni

Kroky naší povedené vlády k urychlenému přijetí zákona o dezinformacích tomu nasvědčují. Každý, kdo nebude souhlasit s oficiálním názorem naší vlády a jí pověřených ́odborníků ́, bude odstřižen od internetu.

16.2.2023 v 18:35 | Karma: 35,19 | Přečteno: 944x | Diskuse

Miloslav Závorka

Proč český národ opakovaně volí za prezidenta komunistu?

Jsme snad jako národ stádo hlupáků? Nepamatujeme si, co bylo před rokem 89? V 89. jsem byl prvně v životě hrdý,

5.2.2023 v 18:38 | Karma: 24,44 | Přečteno: 618x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Čemu všemu jsou lidé ochotni věřit

Podzim 2022 byl alespoň podle našich politiků a zdravotních expertů, pověřených vládou, označován za temný soumrak lidstva, rovnající se málem Biblické potopě světa. Lidé budou umírat po stovkách, a kdo nebude ochráněn

8.1.2023 v 14:15 | Karma: 18,58 | Přečteno: 526x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

V Tbilisi pokračují protesty proti vládě, pochodu se zúčastnilo 50 tisíc lidí

11. května 2024  20:40

Ulicemi gruzínské metropole Tbilisi v sobotu prošlo asi 50 tisíc lidí při pokojném protestu proti...

Milion Čechů pije denně alkohol, adiktologové žádají více peněz od státu

11. května 2024

Premium Navýšit od vlády rozpočet o dalších 300–400 milionů korun ročně chce Asociace poskytovatelů...

„Jen jsem bral peníze. Na loď chtěli oni.“ Jak BBC našlo iráckého pašeráka lidí

11. května 2024  19:08

Sedím v iráckém nákupním středisku tváří v tvář jednomu z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v...

Rumunsko vozí gastarbeitery z Asie, lepí tak díry po vlastní migraci

11. května 2024

Premium Východobalkánská země to dělá chytřeji než západ Evropy: jde o gastarbeitery na smlouvy, nikoliv o...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Seznam rubrik