Dějiny se opakují, hrozí nám novodobý holokaust?

23. 10. 2021 13:18:21
Všichni si pamatujeme, co se dělo s Židy za 2. světové války. Ale jen málokdo si připustí, že je to jen pár roků zpátky - a zvrhlé myšlenky některých lidí o nadřazenosti určité skupiny lidí nad ostatními jsou tu stále.

V kterékoliv diktatuře je úhelným kamenem absolutní nadvláda malé skupiny lidí nad často mnohem větší skupinou, ale té u moci podřízenou.

Vše je pomíjivé, lidé, zvířata i stromy po čase umírají, jen myšlenky, ať dobré či špatné, se nikam neztrácejí, neboť je to energie a ta nemizí. A tak myšlenky o nadřazenosti některých lidí nad ostatními jsou staré jako lidstvo samo – a jsou tu i teď s námi stále.

Židé byli od nepaměti národem, který oplýval obchodníky a vůbec lidmi, kteří dovedli vydělat a udržet peníze a navzájem si pomáhat. Jejich vliv byl po celém světě – a často byli trnem v oku těm méně úspěšným.

Všichni víme, že každý člověk má svědomí. Je to ten skrytý ryze osobní fenomén, který nám skrze naše špatné pocity napovídá, že to a to jsme neudělali dobře, a naopak procítíme hřejivý blažený pocit, když uděláme něco v souladu se svědomím. V některých částech světa je nazýván srdcem, duší, ale stále jde o naši zcela výjimečnou lidskou výbavu.

A holokaust během války? Hitler dávno předtím než se dostal k absolutní moci, opakovaně hlásal, co udělá s Židy - označil je za viníky všech neúspěchů německého národa a byl rozhodnut je do posledního vyhladit.

A Židé, ti co poslechli nápovědu svého svědomí, odešli do USA a jiných států, kam nesahala moc rodící se diktatury. Ti naivní, co ignorovali nápovědy svého svědomí o reálném nebezpečí, zůstali a prožili to, co Hitler od začátku sliboval.

Cožpak lidé nevidí podobnost v chování a selekci lidí u Hitlera a chování vlád a států po celém světě v době covidu?

Je pošetilé si myslet, že myšlenky Hitlera o eliminaci části světové, či národní populace jsou mrtvé, naopak, přibývají na síle. Vždyť v čem se liší Vojtěch nebo Babiš v prosazování svých zájmů od Hitlera a jeho přisluhovačů? Už nyní jsme rozděleni na ́opíchané ́ a odmítače a té druhé skupině je stále více znepříjemňován život.

Jak dlouho myslíte, že bude trvat, než někdo vymyslí odsun, nebo eliminaci této, možná více přemýšlivé skupiny lidí, kteří jsou dnes označováni za nepřátele zdraví?

Vždyť už nyní jsou ve školách tendence selektovat děti z neočkovaných rodin. Ne, v této neočkované skupině nejsou žádní hlupáci, jsou zde lékaři, vědci, učitelé a celkově vzdělaní lidé, ale i ti bez titulů, leč dost moudří na to, aby rozpoznali cílenou manipulaci a nátlak k prospěchu mocných. Jsou to lidé, kteří na rozdíl od těch poslušných ve stádu poslouchají nápovědu svého svědomí.

Oni také nevědí, co přinese zítřek, ale mají zkušenost, že ať se dělo cokoliv - když poslechli nápovědu svého svědomí, dopadlo to dobře.

V minulosti byl propagován azbest a DDT, tedy látky, které jsou jen o pár let později považovány za jedovaté. Lidstvo je nepoučitelné, většina lidí bez přemýšlení udělá vše, co mocní nařídí pro mlhavou vidinu jakýchsi výhod. A s těmi, co nátlak odmítnou, lidi u moci zatočí...

Ale dcery pana Babiše se toto netýká, ta prý má dostatek protilátek a případná vakcinace by mohla poškodit její zdraví. A proč není zjišťována hladina protilátek u ostatních lidí a jsou Babišem a Vojtěchem nuceni k vakcinaci? U těchto ostatních lidí a dětí poškození zdraví nehrozí? Jsme si všichni rovni, jen někteří jsou si rovnější?

Děje se to stále po celém světě, jen musíme být ochotni to vidět a propojovat zdánlivě nesouvisející skutečnosti. Moudrost není v tom kolik má kdo titulů, ale v ochotě odkládat své špatné vlastnosti a rozvíjet ty kladné. Ničím se od sebe navzájem nelišíme, jen dosaženou moudrostí, z ní plynoucí tolerancí k nedokonalosti ostatních lidí a ochotou společně hledat smysluplnou cestu dál, byť jsme tolik rozdílní.

Autor: Miloslav Závorka | sobota 23.10.2021 13:18 | karma článku: 33.73 | přečteno: 1290x

Další články blogera

Miloslav Závorka

Bude díky našim politikům už zítra mobilizace?

Při každé těžké nemoci si člověk musí přehodnotit žebříček svých vlastních hodnot, aby se uzdravil. Dnes, kdy je nemocná celá doba i planeta, je také nutné přehodnotit naše priority, aby lidstvo nebo národ vůbec přežily. Nastala

28.2.2023 v 12:05 | Karma článku: 7.23 | Přečteno: 95 | Diskuse

Miloslav Závorka

Zase musíme číst mezi řádky

Všichni lidé, co zažili vládu komunistů, si jistě dobře pamatují, že každý člověk, co se nechtěl zbláznit, nebo rezignovat pro zdánlivou bezvýchodnost situace, musel umět číst mezi řádky. Jinými slovy: dělat vlastní selekci všeho,

27.2.2023 v 10:37 | Karma článku: 34.41 | Přečteno: 1042 | Diskuse

Miloslav Závorka

Bude mít Česká republika druhý vítězný únor? Všichni s jiným pohledem na věc budou umlčeni

Kroky naší povedené vlády k urychlenému přijetí zákona o dezinformacích tomu nasvědčují. Každý, kdo nebude souhlasit s oficiálním názorem naší vlády a jí pověřených ́odborníků ́, bude odstřižen od internetu.

16.2.2023 v 18:35 | Karma článku: 35.19 | Přečteno: 944 | Diskuse

Miloslav Závorka

Proč český národ opakovaně volí za prezidenta komunistu?

Jsme snad jako národ stádo hlupáků? Nepamatujeme si, co bylo před rokem 89? V 89. jsem byl prvně v životě hrdý,

5.2.2023 v 18:38 | Karma článku: 24.30 | Přečteno: 618 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 46 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 7.61 | Přečteno: 170 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.84 | Přečteno: 129 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.74 | Přečteno: 338 | Diskuse
Počet článků 62 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1080

S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...