Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je Babišovo vládnutí jen trochu upravená totalita KSČ?

Pozornému občanu této země jistě neušlo, jakým způsobem se v našem, snad ještě trochu právním státě, prosazují zájmy premiéra, prezidenta a té povedené party, co si říká vláda. Ve vyspělých demokraciích jsou lidé, ať už dělají 

cokoliv, za své činy a rozhodnutí zodpovědní. Jen v totalitních nebo nedemokratických zemích, je tato odpovědnost záměrně opomíjena nebo úplně vyloučena.

Už od nepaměti se určitá část jakékoliv společnosti chová jako stádo ovcí, co bez přemýšlení poslouchají svého pána. Když se jim něco nelíbí tak mečí (nadávají), ale vždy se zas a znova poslušně zařadí do stáda tak, jak si pán přeje. Pravda, je tu i malá část těch, kteří se jako ovce nechovají, rebelují a co je nejhorší, přemýšlejí. A pak vůbec neposlouchají - a své myšlenky šíří dál. Ano, pán má své honicí psy (policii) ale i zde jsou ti, co přemýšlí. Ta malá část lidí, zas není tak malá, vidí a rozumí tomu, o co pánům jde a nemíní se s tím smířit. Jsou to teď např.: vědci, právníci, učitelé… i obyčejní lidé a všichni se pro pána stávají nepohodlní a hrozbou pro jeho další vládnutí.

Dříve ty nepohodlné církev upalovala na hranicích a panstvo je věšelo, ale dnes už to v demokratickém státě neprojde. Ale pán má pod palcem sdělovací prostředky a tak rebely zesměšní, označí jako blázny a narušitele pořádku, smaže jejich články na internetu a všemi způsoby se snaží zabránit zveřejnění pravdy.

Agent Bureš (Babiš) sloužil jako donašeč StB věrně minulému režimu, ví moc dobře, jak držet lidi v poslušnosti. Jak jinak než strachem, že přijdou o své výhody nebo svobody. A on sám udělá cokoliv pro udržení své moci a zisku, byť na úkor lidí.

V 89. ti mocní zmlátili naše děti na Národní třídě a teprve pak se zdvihla vlna odporu i u jindy tak poslušného stáda ovcí a rázem moc pána byla pryč. Možná nám lidem ještě nedochází, že tehdy měly naše děti pár modřin od obušku a šok, a za čas se to spravilo. Ale dnes může přijít k poškození nejen této, ale i příštích generací – a to právě očkováním nejzranitelnějších: našich dětí. Vždyť nikdo neví, co rychlokvaška, vakcína ve fázi odzkoušení, o níž nikdo neví, jaký dopad bude mít na lidi za rok či pět, právě dětem udělá, jak ovlivní, poškodí celé příští generace.

Budeme i v této situaci jen omezené a poslušné stádo, nebo se jako v 89. projevíme jako sebevědomí a rozhodní lidé Českého národa?

Šetření v Belgii, kde není taková cenzura tisku a médií se ukázalo, že mezi nejzarytější odpůrce povinného očkování patří zdravotníci, celých 92% zdravotníků. Nevím, jak by případné šetření dopadlo u nás, ale je zde řada lékařů kterým jde především o vlastní finanční prospěch: Erenberger a jeho výrok –pravda mě nezajímá. Jsou to lidé, co svým jednáním a chováním porušují přísahu, kterou jako lékaři dali. Náš nemocný prezident se ujal funkce šedé eminence v pozadí, která jen tahá za nitky ve prospěch Ruska a jeho podivných kamarádů bez bezpečnostních prověrek za velké podpory ze strany naší povedené vlády.  

Rozdělování lidí na očkované a neočkované mi připomíná Hitlera a jeho selekce značení Židů žlutou hvězdou. Lidé tohoto národa vždy dovedli vydělat peníze a navzájem si pomáhali. Dnes tu máme novodobé rozdělení lidí na očkované a neočkované, jedni mají covidpas a ti druzí, jsou narušitelé pořádku.

Jde přeci o naše rozhodnutí, co udělám se svým zdravím, za to jsem zodpovědný zase jen já sám. Snažím se žít zdravě a nespoléhám na žádnou zázračnou vakcínu. A pokud jsem zdravý, a to jsem, nevidím nejmenší důvod, proč do sebe nechat píchat byť tou nejlepší vakcínu na celém světě. Pomalu se ukazuje, že ani ti, co se nechali mnohdy pro svoje pohodlí očkovat, nemají zdaleka vyhráno. Protilátky rychle mizí a očkovaní jsou často znovu nakaženi. V dohlednu je další a další očkování, alespoň podle vyjádření farmaceutické firmy.

Pokud si lidé nezačnou vážit svého zdraví natolik, aby pro své zdraví denně něco udělali, budou tyto firmy vydělávat obrovské částky. Tato vláda brzo skončí, ale pokud je za jejich činy nepoženeme k zodpovědnosti, jen těžko se něco změní.

Autor: Miloslav Závorka | pondělí 2.8.2021 17:18 | karma článku: 22,09 | přečteno: 522x
  • Další články autora

Miloslav Závorka

Bude díky našim politikům už zítra mobilizace?

Při každé těžké nemoci si člověk musí přehodnotit žebříček svých vlastních hodnot, aby se uzdravil. Dnes, kdy je nemocná celá doba i planeta, je také nutné přehodnotit naše priority, aby lidstvo nebo národ vůbec přežily. Nastala

28.2.2023 v 12:05 | Karma: 7,61 | Přečteno: 95x | Diskuse

Miloslav Závorka

Zase musíme číst mezi řádky

Všichni lidé, co zažili vládu komunistů, si jistě dobře pamatují, že každý člověk, co se nechtěl zbláznit, nebo rezignovat pro zdánlivou bezvýchodnost situace, musel umět číst mezi řádky. Jinými slovy: dělat vlastní selekci všeho,

27.2.2023 v 10:37 | Karma: 34,41 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Bude mít Česká republika druhý vítězný únor? Všichni s jiným pohledem na věc budou umlčeni

Kroky naší povedené vlády k urychlenému přijetí zákona o dezinformacích tomu nasvědčují. Každý, kdo nebude souhlasit s oficiálním názorem naší vlády a jí pověřených ́odborníků ́, bude odstřižen od internetu.

16.2.2023 v 18:35 | Karma: 35,19 | Přečteno: 944x | Diskuse

Miloslav Závorka

Proč český národ opakovaně volí za prezidenta komunistu?

Jsme snad jako národ stádo hlupáků? Nepamatujeme si, co bylo před rokem 89? V 89. jsem byl prvně v životě hrdý,

5.2.2023 v 18:38 | Karma: 24,44 | Přečteno: 618x | Diskuse| Společnost

Miloslav Závorka

Čemu všemu jsou lidé ochotni věřit

Podzim 2022 byl alespoň podle našich politiků a zdravotních expertů, pověřených vládou, označován za temný soumrak lidstva, rovnající se málem Biblické potopě světa. Lidé budou umírat po stovkách, a kdo nebude ochráněn

8.1.2023 v 14:15 | Karma: 18,58 | Přečteno: 526x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:08

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

Do zahradního jezírka u Berouna spadlo batole, vrtulník ho převezl do Prahy

29. dubna 2024

V Hlásné Třebani na Berounsku spadlo v neděli rok a půl staré dítě do jezírka u rodinného domu. Na...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  11:35

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Seznam rubrik