Jsou Babiš a Hamáček hrdinové, nebo je jejich vystoupení jen zoufalý pokus o udržení moci?

18. 04. 2021 20:20:13
Každý stát i každá organizace se skládá z jedinců, z nás lidí. I každý člověk má své osobité vlastnosti, přednosti i nedostatky. Lidé, kteří vstupují do politiky, mají všichni jedno společné, mají zvýšenou potřebu moci a

exhibicionismu a rádi jsou středem pozornosti lidí či médií. A u pánů Babiše a Hamáčka je to přímo učebnicový příklad. Oba se dostali na vrchol moci, který je velmi opojný a pokud tuto moc posléze ztrácejí, udělají cokoliv, aby si ji udrželi. Dělají věci, za které by se dříve možná styděli.

Přišla chvíle, kdy pánové Babiš a Hamáček tuto moc nenávratně ztrácejí a tak musí udělat něco, co jim zajistí další setrvání na vrcholu. Putinova finta, jak si zajistit dalších 15 let vládnutí je nereálná, neboť ví, že chytrý český člověk jim tohle nespolkne a nejspíš je vyhází z oken, jak je v Praze zvykem. Ale je tu - jim už dlouho dobře známá - zpráva našich tajných služeb o teroristické akci Rusů ve Vrběticích. Hamáček byl stůj co stůj rozhodnutý jet do Ruska, nakoupit Sputnik V a zpečetit Dukovany - a tím se udržet ve hře. A Babiš je sice proruský, vybaven letitými zkušenostmi agenta STB, ale také ví, že toto by neprošlo a Hamáček by svou cestou ohrozil i jeho, nyní už tak chatrnou pozici...

A teď společně vystupují před celý národ s průlomovou zprávou o účasti ruských agentů na výbuchu ve Vrběticích: vše vypadá skvěle, lidé jsou zděšeni a nadšeni zároveň, že naši dva vrcholní politici jsou tak stateční a zároveň rázní a s okamžitou platností vyhošťují 18 ruských agentů. A díky nim zmizí obrovská vlna ruského vlivu z našeho území.

Také jste měli ten krásný pocit úlevy jako v listopadu 89?

Byla tu zase ta krásná naděje, že můžeme být svobodní bez škodičů a bolševiků. Hrdost a sounáležitost lidí českého národa, kterou v nás v 89. probudil Václav Havel a touha po svobodě! Ale zdání klame a poučeni z roku 89, kdy pod rouškou euforie z nastupující svobody jsme si nevšimli, že komunisté odhodili své rudé knížky a nacpali se všude, kde jen mohli.

Proto dnes musíme být ostražití hned dvakrát: neoslovují se soudruhu, ale jejich pokřivené charaktery jim zůstali. Vždyť pan Hamáček je stále ministr vnitra a nově i zahraničí, který byl jen před dvěma dny neochvějně rozhodnutý jet do Ruska pro vakcínu, co nikdo nechce a domluvit Dukovany, jak si přálo Rusko a Zeman.

Je politik a ne policista, neboť lidé co jdou k policii, hasičům nebo armádě jdou s přesvědčením o prospěšnosti této služby lidem. Ale pan Hamáček je politik, který žádné takové přesvědčení neměl a nemá, jen chce vládnout co nejdéle. Pan Babiš je zase podnikatel a jde mu vždy jen o vlastní prospěch, o nahrabané peníze... ne o nás obyčejné lidi. Klidně kope za Rusko proti vlastnímu týmu, a proč by ne, nemá co ztratit, když ho vyřadí, má nahrabáno na několik životů.

Ale pod nimi jsou jejich pomahači, na které není tak vidět, ale bez nichž by nemohli krást a škodit.

Je dobré sledovat reakce a vyjádření politiků na situaci s Ruskem. Najednou všichni mluví obráceně než před dvěma dny a Zeman jindy s jasným názorem se vyjádří až po týdnu. Ale některá proruská média už mlží, šíří pochyby a dezinformace o věrohodnosti zpráv.

Možná se někdo pozastaví nad vyhoštěním 18 agentů ruské ambasády v Praze, ale pokud někdo poznal Rusko alespoň tak jako já, ví, že být to obráceně, dotyčný stát už žádnou ambasádu v Rusku nemá a v budoucnu mít nebude.

Ruská ambasáda v Praze v Brně a Karlových varech má 140 lidí!!! a 73 aut!!!, která nesmí být ani zastavena ani kontrolována.

(Např. V. Británie, která má 65 mil. lidí, má jen 58 ruských diplomatů. A USA má u nás 75 lidí...)

Zamysleme se, proč tak malá země má na svém území tolik nepřátelských agentů, jaké bezpečnostní riziko to obnáší a komu to slouží!!

NYNÍ JE PŘÍMO HISTORICKÁ PŘÍLEŽITOST ZBAVIT SE nabobtnalé, nebezpečné a pro nás nesmyslné ruské nadřazenosti!

Naše opozice vede nesmyslné spory, místo aby se semkli a byli jednotní. Nejdříve bychom měli vyházet soudruhy z jejich zatuchlých křesel a kormidlo lodi zběsile ženoucí na Sibiř obrátit na přeci jen demokratický západ.

Autor: Miloslav Závorka | neděle 18.4.2021 20:20 | karma článku: 22.25 | přečteno: 690x

Další články blogera

Miloslav Závorka

Bude díky našim politikům už zítra mobilizace?

Při každé těžké nemoci si člověk musí přehodnotit žebříček svých vlastních hodnot, aby se uzdravil. Dnes, kdy je nemocná celá doba i planeta, je také nutné přehodnotit naše priority, aby lidstvo nebo národ vůbec přežily. Nastala

28.2.2023 v 12:05 | Karma článku: 7.23 | Přečteno: 95 | Diskuse

Miloslav Závorka

Zase musíme číst mezi řádky

Všichni lidé, co zažili vládu komunistů, si jistě dobře pamatují, že každý člověk, co se nechtěl zbláznit, nebo rezignovat pro zdánlivou bezvýchodnost situace, musel umět číst mezi řádky. Jinými slovy: dělat vlastní selekci všeho,

27.2.2023 v 10:37 | Karma článku: 34.41 | Přečteno: 1042 | Diskuse

Miloslav Závorka

Bude mít Česká republika druhý vítězný únor? Všichni s jiným pohledem na věc budou umlčeni

Kroky naší povedené vlády k urychlenému přijetí zákona o dezinformacích tomu nasvědčují. Každý, kdo nebude souhlasit s oficiálním názorem naší vlády a jí pověřených ́odborníků ́, bude odstřižen od internetu.

16.2.2023 v 18:35 | Karma článku: 35.19 | Přečteno: 944 | Diskuse

Miloslav Závorka

Proč český národ opakovaně volí za prezidenta komunistu?

Jsme snad jako národ stádo hlupáků? Nepamatujeme si, co bylo před rokem 89? V 89. jsem byl prvně v životě hrdý,

5.2.2023 v 18:38 | Karma článku: 24.30 | Přečteno: 618 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 9.91 | Přečteno: 93 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 88 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.42 | Přečteno: 871 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.55 | Přečteno: 3278 | Diskuse
Počet článků 62 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1080

S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...